SAD Lučenec
akciová spoločnosť
 
Vyhľadávanie

Tlačiť
SAD Lučenec uviedla do prevádzky nové autobusy

Slovenská autobusová doprava Lučenec, a.s. dňa 21. októbra 2011 v priestoroch novej autobusovej stanice v Lučenci slávnostne uviedla do prevádzky 26 nových autobusov, ktoré budú premávať na pravidelných prímestských autobusových linkách. Realizovanou obnovou vozidlového parku spoločnosť zásadným spôsobom zvýši kvalitu, bezpečnosť, spoľahlivosť a ekológiu dopravného procesu v okresoch Lučenec, Rimavská Sobota, Poltár a Revúca v rámci Banskobystrického samosprávneho kraja. Nové autobusy nahradia najstaršie používané vozidlá na najviac vyťažených linkách, ktoré budú z prevádzky postupne vyradené. Priemerný vek vozového parku spoločnosti klesne na 8,2 rokov.

Cestujúci a vodiči v nových autobusoch ocenia najmä príjemné a vzdušné prostredie, estetické ergonomické sedadlá, tepelný komfort, ktorý bude v zime zabezpečovaný prostredníctvom samostatne programovateľného nezávislého kúrenia a v lete komplexnou klimatizáciou interiéru vozidla. Nové autobusy sú vybavené modernými úspornými ekologickými motormi spĺňajúcimi podmienky normy EURO 5, brzdovým systémom s ABS a ASR proti blokovaniu a preklzávaniu kolies, elektronickými pokladnicami a elektronickými informačnými tabuľami. Všetky autobusy sú vybavené zariadením pre sledovanie polohy vozidla v reálnom čase prostredníctvom GPS, čo umožní zásadným spôsobom zvýšiť spoľahlivosť dopravného procesu. Pri obnove vozidlového parku sa nezabudlo ani na cestujúcich so zníženou pohyblivosťou, deti a mamičky s kočíkom. Až 20% z celkového počtu nových autobusov je vo vyhotovení so zníženou podlahou pre uľahčenie nástupu a výstupu cestujúcich.

Uvedenia nových autobusov do prevádzky sa okrem manažmentu spoločnosti Slovenská autobusová doprava Lučenec zúčastnili predstavitelia a poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja, zástupcovia miest a obcí Novohradu, Gemera a Stredného Gemera, ktorí kladne hodnotili pokračujúcu obnovu vozidlového parku a zvyšovanie kvality, spoľahlivosti a bezpečnosti dopravy cestujúcich v rámci menovaných okresov Banskobystrického samosprávneho kraja.

Slovenská autobusová doprava Lučenec, a.s. od roku 2005 obnovila vozový park o 135 nových autobusov, čo predstavuje 65 %-tnú obnovu vozidlového parku. Služby v oblasti prímestskej autobusovej dopravy ročne využije 9 miliónov cestujúcich a autobusy ročne ubehnú 9,2 milióna kilometrov. Aj tieto čísla potvrdzujú význam a dôležitosť prímestskej autobusovej dopravy pre zabezpečovanie každodenných potrieb obyvateľov Banskobystrického samosprávneho kraja.

Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria
Fotogaléria