SAD Lučenec
akciová spoločnosť
 
Vyhľadávanie

Tlačiť
V Lučenci to žilo

Európsky týždeň mobility (ETM) (16. – 22. september) sa tento rok niesol v znamení hesla KOMBINUJ A CHOĎ! Kampaň - ,,Deň bez áut“ vznikla ako európska iniciatíva v roku 2000. Od roku 2002 vyhlásila Európska komisia Európsky týždeň mobility. Hlavným cieľom tohto projektu je upriamiť pozornosť verejnosti na výhody cestovania verejnou hromadnou dopravou, ktorá je šetrnejšia k životnému prostrediu.

Tohto projektu sa zúčastnili aj mestá Rimavská Sobota (bezplatnou MHD) a Lučenec (bezplatnou MHD) ako aj športovým programom na Námestí Republiky. Naša spoločnosť – Slovenská autobusová doprava Lučenec, a.s., sa tiež zapojila do tejto akcie a ponúkla počas tohto dňa možnosť „na živo“ si prezrieť a porovnať autobusy z nášho vozového parku.

Návštevníci mohli vidieť a porovnať autobus, ktorý prepravoval cestujúcich v minulosti – historickú KAROSU C734 a autobus, ktorý je im k dispozícii v súčasnosti. Za účelom týždňa mobility a športu sa na Námestí zúčastnilo mnoho školákov, ale aj najmenších škôlkarov, kde ich čakalo množstvo súťaží a prezentácie športových klubov. Potešil nás pohľad na záujem detí, ale aj starších žiakov o naše autobusy. Mali možnosť prejsť, usadiť sa v našich autobusoch a viacerí z nich si vyskúšali aj miesto vodiča, ktoré sa im veľmi páčilo. Pre každého sme mali pripravenú malú pozornosť.

Prekvapením podujatia bola návšteva Petra Káčera – športovca, ktorý za svoju pomoc získal v roku 2016 ocenenie Krištáľové krídlo. Obrovským zážitkom pre všetkých zúčastnených bolo vidieť úspešného novohradského strongmana (siláka) Milana Šuľana - železného muža, ktorý potiahol prázdny autobus našej spoločnosti na vzdialenosť 20 metrov a následne za obrovského potlesku prítomných aj autobus plne obsadený 100 škôlkarmi.

Počas tohto podujatia naša spoločnosť odovzdala poukaz v hodnote 200,- € materskej škôlke Partizánska Lučenec

Sme radi, že aj my sme mohli prispieť k spríjemneniu tohto podujatia a zúčastniť sa ho spolu s Vami. Zároveň Vám chceme poďakovať za Vašu návštevu a tešíme sa na ďalšie podobné akcie.

 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria