SAD Lučenec
akciová spoločnosť
 
Vyhľadávanie

Tlačiť
2 nové autobusy skvalitnia mestskú autobusovú dopravu v meste Lučenec

Slovenská autobusová doprava Lučenec a.s., ako prvá z okolitých štátov strednej Európy uviedla do prevádzky dva nové, inovatívne a ekologické autobusy IVECO CREALIS, ktoré budú slúžiť občanom a návštevníkom mesta Lučenec.

Hlavným zámerom obnovy vozového parku prostredníctvom týchto vozidiel je čo najviac zatraktívniť mestskú autobusovú dopravu v meste Lučenec pre cestujúcich, zlepšiť jej kvalitu, spoľahlivosť, bezpečnosť a ekologickosť. Nové autobusy s prepravnou kapacitou 25 sediacich a 72 stojacich cestujúcich sú určené pre prevádzku v mestských aglomeráciách a ich konfigurácia bola prispôsobená potrebám mesta Lučenec. Nové autobusy sú v 3-dverovej konfigurácii a spĺňajú kritéria bezbariérového prístupu, t. j sú v nízkopodlažnom vyhotovení. Nízkopodlažný vstup zaisťuje cestujúcim komfort, vozidlá majú dve miesta pre kočíky alebo invalidné vozíky. Ďalej sú vybavené modernými úspornými a ekologickými motormi EURO6, brzdovým systémom s ABS, vonkajšími farebnými elektronickými informačnými tabuľami. Nové autobusy sú prvýkrát vybavené vnútornými širokouhlými informačnými obrazovkami, na ktorých sa budú cestujúcim zobrazovať informácie o trase, najbližších zastávkach a ďalšie doplnkové informácie. O príjemnú klímu vo vozidle sa počas letného a zimného obdobia postará výkonná automatická klimatizácia spolu s nezávislým kúrením vozidla. Novinkou sú výstupné dvere vozidiel vybavené tzv. dopytovým systémom pre výstup, ktorý najmä v zimných mesiacoch bude brániť zbytočnému úniku tepla z vozidla v prípade, že na danej zastávke nik nebude vystupovať. Cestujúci budú môcť počas prepravy v autobusoch využívať stabilné wifi pripojenie na internet príp. zariadenie na dobíjanie mobilných telefónov. Autobusy sú vybavené zariadením na sledovanie polohy vozidiel v reálnom čase, prostredníctvom ktorého bude cestujúci informovaný o polohe a predpokladanom čase príchodu autobusu na zastávku a to prostredníctvom elektronického informačného systému vozidla, zastávky, alebo priamo v svojom mobile. Nová elektronická pokladňa, ktorou sú vozidla vybavené v budúcnosti umožní pohodlne platiť cestovné aj prostredníctvom moderných platobných systémov, medzi ktoré patrí napr. banková karta a mobilný telefón. Uvedením nových autobusov do prevádzky sa podstatne skvalitní a zefektívni dopravný proces a ochrana životného prostredia v oblasti mestskej autobusovej dopravy v meste Lučenec a taktiež kultúra a spoľahlivosť cestovania pre občanov a návštevníkov mesta Lučenec.

Slovenská autobusová doprava Lučenec, a.s., spoločnosť so 70 ročnou tradíciou v oblasti zabezpečovania verejnej autobusovej dopravy, prevádzkuje medzinárodné a vnútroštátne diaľkové linky, zabezpečuje dopravnú obslužnosť v oblasti prímestskej autobusovej dopravy v okresoch Lučenec, Rimavská Sobota, Poltár a Revúca a prevádzkuje mestskú autobusovú dopravu v mestách Lučenec a Rimavská Sobota. Spoločnosť zamestnáva 334 zamestnancov, prevádzkuje 179 autobusov, ktoré ročne ubehnú 11 186 950 km.

 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria