SAD Lučenec
akciová spoločnosť
 
Vyhľadávanie

Tlačiť
Európsky týždeň mobility

Európsky týždeň mobility (ETM)

(16. – 22. september)


Kampaň - ,,Deň bez áut“ vznikla ako európska iniciatíva v roku 2000. Od roku 2002 vyhlásila Európska komisia Európsky týždeň mobility. Hlavným cieľom tohto projektu je upriamiť pozornosť verejnosti na výhody cestovania verejnou hromadnou dopravou, ktorá je šetrnejšia k životnému prostrediu.

 

Slovenská autobusová doprava a.s., Lučenec a Banskobystrický samosprávny kraj sa opäť rozhodli zapojiť do Európskeho týždňa mobility. Nechaj auto doma a v dňoch 16. - 22.09.2019 cestuj na linkách prímestskej autobusovej dopravy BBSK so zľavou do 50 % z obyčajného cestovného. Tohto projektu sa zúčastní opakovane aj mesto Lučenec, vďaka čomu je cestovanie na linkách MHD bezplatné.

Témou tohto ročníka je Bezpečná chôdza a cyklistika, podporená sloganom „Prejdime sa spolu!“ Práve cesta autobusom, kombinovaná s chôdzou či napríklad systémom zdieľaných bicyklov, je silnou ekologickou alternatívou voči rozmachu individuálneho automobilizmu. Tento rok je dôraz kladený nielen na chôdzu či cyklistiku, ale prirodzene aj na využívanie verejnej dopravy z dôvodu zlepšenia celkovej kvality ovzdušia, a vytvoriť tak lepšie podmienky na život v mestách a obciach.