SAD Lučenec
akciová spoločnosť
 
Vyhľadávanie

Tlačiť
Nové autobusy

 

 

Slovenská autobusová doprava Lučenec, a.s. predstavila 67 nových autobusov


Slovenská autobusová doprava Lučenec, a.s. zásadným spôsobom zvyšuje kvalitu služieb poskytovaných cestujúcim na pravidelných primestských a mestských autobusových linkách. Spoločosť v mesiaci november 2023 postupne nasadí do prevádzky 67 nových, moderných a vysokoenviromentálnych nízkopodlažných autobusov.

 


4.jpg

 

Nové autobusy sú šetrné k životnému prostrediu. Sú vybavené úspornými ekologickými motormi, spĺňajúcimi najprísnejšiu normu EURO 6. Okrem autobusov s nízkymi emisiami spoločnosť zaradí do prevádzky aj 4 nové autobusy s bezemisným pohonom na elektrinu. Priemerný vek vozidlového parku spoločnosti sa tak zníži z pôvodných 7,8 na 2,8 roku.

1.jpg 2.jpg

 

Cestujúci v nových autobusoch ocenia najmä príjemné prostredie, estetické ergonomické sedadlá, wifi pripojenie a usb porty. Autobusy sú vybavené moderným vonkajším a vnútorným informačným systémom, prostredníctvom ktorého budú cestujúci informovaní o odchodoch autobusov z nasledujúcej zastávky v reálnom čase.

 

 

dsc00466_result.jpg

 

Tepelný komfort bude v zime zabezpečovaný prostredníctvom samostatne programovateľného nezávislého kúrenia, v lete komplexnou klimatizáciou interiéru vozidla a tónovanými sklami s determálnou ochranou. Pri obnove vozidlového parku sa nezabudlo ani na cestujúcich so zníženou pohyblivosťou, deti a mamičky s kočíkmi. Všetky nové autobusy sú vo vyhotovení so zníženou podlahou pre uľahčenie nástupu a výstupu cestujúcich a STOP tlačidlami s braillovým písmom.

 

 

5.jpg 6.jpg

 

Okrem tradičných spôsobov platenia za cestovné bude možné v autobusoch platiť aj prostredníctvom platobnej karty. Všetky autobusy sú za účelom zvýšenia bezpečnosti a spoľahlivosti dopravného procesu vybavené zariadením pre sledovanie polohy vozidla v reálnom čase a kamerovým systémom. Zásadný vplyv na bezpečnosť dopravného procesu má vodič. Preto bolo v nových autobusoch zlepšené aj pracovné prostredie pre vodiča, ktoré je navrhnuté s ohľadom na ergonómiu, pohodlie, funkčnosť a bezpečnosť.

 

 

8.jpg 7.jpg

 

Cieľom spoločnosti Slovenská autobusová doprava Lučenec, a.s. je prostredníctvom projektu modernizácie vozidlového parku prispieť k zvýšeniu atraktivity a konkurencieschopnosti verejnej osobnej dopravy.

 

 

9.jpg

 

Slovenská autobusová doprava Lučenec zabezpečuje verejnú osobnú dopravu na pravidelných prímestských a mestských linkách v okresoch: Lučenec, Rimavská Sobota, Poltár, Detva, Revúca, Poprad, Brezno, Banská Bystrica, Zvolen, Veľký Krtíš a Rožňava.